A szer-elem energetikája, miért érdemes meghúzni a határainkat?

Fél éve váltottam át a női jógaoktató képzésről a terápiás női jógaoktató képzésre. A különbség az, hogy itt már mélyebbre megyünk. A női személyiségfejlődés szakaszain megyünk végig, közben gyógyítva saját sebeinket is. Egészen a fogantatástól. Tegnap elérkeztünk kedvenc témámhoz, amivel én is ezer éve foglalkozom a párkapcsolat, szexualitás. 

Az első felismerés amit szeretnék veled is megosztani, hogy hogyan kapcsolódik a harcos archetípus a szerelemhez, szexualitáshoz. Itt hozzá kell tennem, hogy a viselkedési minta, amit leírok az általánosan főleg ránk, nőkre jellemző. Mert ezt tanultuk. A nő egy kapcsolatban illetve a férfival szemben vagy harcol, vagy alárendelődik. Nincs olyan mintánk, hogy hogyan tudunk egy kapcsolatban egyenrangú félként jelen lenni úgy, hogy közben megtartsuk a lágyságunkat, nőiességünket. 
harcos minőségünk arra szolgál, hogy megvédjen minket, segítsen kijelölni a határainkat. Terapeutaként többször hallom nőktől, hogy bántalmazó kapcsolatban élnek. A bántalmazás nem csak fizikai lehet. Nem csak arról szól, hogy durván megüt. Néha elég az is, ha durván rácsap a fenekedre, vagy úgy szól hozzád. Illetve az is, amikor használ, mint egy tárgyat. Ilyenkor a harcos jön és az ő segítségével válasz képessé arra, hogy azt mond, hogy elég volt. NEM! Ezt tovább nem teheted meg velem. 

A szer-elem energetikája úgy néz ki, hogy a szerelmes párok fényszálakkal kapcsolódnak össze. A szakrál, szív csakráknál biztosan és máshol is. Ezekkel a szálakkal egymást táplálják, jó esetben. Azonban van, amikor ezek a szálak már károsak ránk nézve.

 

Amikor olyan valakit táplálunk, aki nem érdemes rá. Illetve, amikor a pár valamely tagja félre lép. Amikor a nő a szeretkezés során megnyílik, akkor ő valóban olyan mint a kehely a férfi a tőr, a lingamjával behatol a kehelybe, yoniba. A nő ebben a megnyílt állapotban nem csak fizikailag, hanem energetikailag is befogadja a férfit. Olyan energiát is átvehet tőle, ami nem szolgálja őt. Ha ez a férfi, nem a szerelmed, nem tiszta energetikailag, akkor többet árthat ez az egyesülés, mint használ. Ezt főleg akkor válik nagyon károssá, amikor valaki sok egyéjszakás kapcsolatba, vagy kalandba vág bele. Nem ítélek el semmit, csak érdemes tudni, hogy az energetikai háttere az lesz, hogy az aurád, energiarendszered szennyezed és ezek is hátráltathatnak a párválasztásban és egyéb életterületeken. Az energiarendszer meg kell tisztítani, minden egyes szeretkezés után, ha nem a szerelmeddel teszed.

Erre indítok hamarosan egy tanfolyamot nőknek, tantrikus, tao, jóga gyakorlatokkal.

A méhnek van egy szívó ereje. Ezzel a férfi is bekapcsolódik a méhedbe. Ha a kapcsolat csak a szexről szól, nem emelkedik fel az energia a szívcsakrába, akkor a férfi jöhet újra és újra, hogy a nő töltse fel. Miközben ő nem ad semmit. A férfi a szívén fogad be, a lingamján árad ki. A nő a yonin fogad be és a szívén árad ki. Mindig a befogadó szerv a sérülékenyebb. Ezért is van az, hogy annyi férfi, ha mélyen sérül a szív, akkor nem képes többé vagy nehezen megnyitni.

szerelem gyógyítóvá válik, ha mindkét fél tud adni, szívből – szívbe. A szeretkezés tölti mind a nőt, mind a férfit, ha az nem az alsó csakrákból működik. Nekünk nőknek vissza kell találnunk a hold minőségünkhöz és a Földanyával való kapcsolatunkhoz. Itt Magyarországon sok szakrális energetikai hely található, ahol töltekezhetünk. Felhúzva méhünkbe azt a szakrális energiát, újra kapcsolódunk gyökereinkhez, ősi tudásunkhoz és a szakrális ősi szerelem szimbólumokhoz, ami például a tulipán. 

Csodákkal teli napot Zia