December 4.-én (szerdán) 18-19.30-ig női jóga, a holdciklusaival együtt mozogva: Nő vagyok, a holddal együtt változom: 4 alkalmas kezdő tanfolyam

A női jóga alkalmazott jóga: a gyakorlás fókuszában a női szervek és a női ciklus állnak. A női minőség, archetípus (ősi minta) a holdhoz kapcsolódik, ami folyamatosan változik. Ahogy változunk nőként megváltozik a hormonrendszerünk, testünk, úgy változik az egész életünk. Fontos tudatosítani, hogy ez egy állapot, nem pedig betegség. Amin jógával, jóga légzőgyakorlatokkal, természetes gyógynövényekkel javítani lehet. Szervezetünkben a különböző pózok különböző válaszokat eredményeznek. Az ászanákkal (gyakorlatok) mellett sokat foglalkozunk, a női lélekkel is.

A holdciklus az újholddal kezdődik, ami a menstruáció utáni időszakhoz kapcsolódik, ami az új kezdeteket szimbolizálja. Majd az ovuláció a kiteljesedés, telihold időszaka, termékenység, peteérés. Majd elindulunk a befelé és lefelé húzó energiák felé, az elengedés a fogyóhold időszaka és a menstruációé. Ezen a fázison megyünk végig minden egyes hónapban. A hormonváltozások folyamatos érzelmi változásokat is keltenek bennünk. Van, aki nehezen éli meg ezt és a változásokat. Azonban ha tudatossá válunk a bennünk zajló folyamatokra, akkor csodássá tehetjük női létünk. Ezzel megváltozik az életünk pozitív irányban és többé nem a hormonjaink rángatnak.

Mit adhat neked ez a kurzus?: – Ha fájdalmas menstruációd, akkor az elkezd harmóniába kerülni, rendeződni, gyógyulni.

  • A női hormonjaid újra egyensúlyba kerülnek. A hangulatingadozásaid, depressziód elmúlik.
  • A stressz csökken az életedben. Megismered a tested, jobban tudsz kapcsolódni érzéseidhez, tudni fogod, hogy mikor mire van szükséged és ezt magadnak megadni.
  • Könnyebben tudsz kapcsolódni nőtársaidhoz, gyermekeidhez, párodhoz. Egyfajta egyensúly, béke jelenik meg benned és a kapcsolataidban.

Szeretnéd te is jobban megismerni a tested, működésed, megismerni önmagad? Akkor itt a helyed.

Mit történik ezen a 4 alkalmon?:  – Megtanuljuk, hogy hogyan csendesítsük le az elménket, középpontba hozni magunkat. Ami segít, hogy ezt a hétköznapokban is meg tudjuk tenni, az egyensúlyunk megőrizni.

  • Megismerkedünk a hold energiájával, minőségeivel Nyugtató és feltöltő pránajáma (légzőgyakorlatok) végzünk. Amit ismerünk azt tudjuk uralni, megszűnhetnek ezzel az érzelmi kitörések, kezelhetőbbé válnak az érzések.
  • A nehéz napokra, feszültségre, olyan relaxációs gyakorlatot, ami segít megnyugodni, ellazulni (lazítás), jóganidrával (mélyrelaxáció) a gyógyító hatást fokozni. Ezt otthon is lehet hangfelvételről végezni, később.
  • Megtanulunk kapcsolódni ciklusunkhoz, és azt elfogadni. Ezáltal a női létünk könnyedebbé válik.
  • Egy támogató női kör részévé válsz, ahol találkozhatsz olyan nőkkel, akik szeretettel, megértéssel vesznek körül.

Az 1. órán megismerkedünk a hold minőségeivel, mit is jelent az, hogy a nő a hold, yin energia. Megtanuljuk, hogy hogyan tudunk a középpontunkba kerülni. Kapcsolódni önmagunkhoz.

A 2. órán meg megismerkedünk az újhold energiájával és a hozzá kapcsolódó gyakorlatokkal (ászanákkal) valamint légző gyakorlatokkal.

A 3. órán megismerkedünk a telihold energiájával és a hozzá kapcsolódó gyakorlatokkal (ászanákkal) valamint légző gyakorlatokkal.

A 4. órán megismerkedünk a fogyóhold energiájával és a hozzá kapcsolódó gyakorlatokkal (ászanákkal) valamint légző gyakorlatokkal, relaxációs technikákkal.

 Amit hozz magaddal az kényelmes öltözék. Az óra megkezdése előtt már legalább másfél órával ne egyél.

 

Helyszín: Mantra jóga stúdió, II. kerület, Budapest, Margit körút 31-33. Emelet: I/1.

Bejelentkezés mailban: mudrazia@gmail.com, kérdés esetén az alábbi számon érsz el: 20/314-2954.

 

A tanfolyam díja:a 4 alkalom: 8.400-ft, amennyiben hiányzás történik, lejárható.

 

A terem befogadó képessége korlátozott, max 8-10 fő. Ezért minél előbb jelezd a részvételi szándékod. Köszönöm. A tanfolyam végeztével az órák folytatni fognak nőijóga óraként, ahol tovább erősítjük a hormonok helyreállítását és női energiáinkat.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük