Szeptember 13.-ától (keddenként) 17:30-19 óráig: Gerinchelyreállító és tartásjavító integrál szemléletű jóga

Gerinchelyreállító és tartásjavító integrál szemléletű jóga só-szobában

újrakezdőknek (kezdőknek)

„A türelem a jóga kulcsfontosságú jelszava. Türelem, amit szorgalom és kitartás kísér.” (S. Yesudian)

Az évek gyarapodásával a gerinc geometriájának változására és olyan fájdalmas izom összehúzódások keletkezésére kerül sor, amelyeknél fontos szerepet játszik a stressz valamint az ülőmunka. A stressz fogalma alatt olyan terhet értünk, amellyel pillanatnyi képességeink sem testileg, sem lelkileg nem tud megbirkózni.

A jóga minden gyakorlatnál figyelembe veszi a test és a lélek egységét. A lehető legnagyobb mértékben bekapcsolja a pszichikumot a testi gyakorlatokban. A fokozott pszichikai megterhelésre izomfeszüléssel reagál a test, főleg a vállak, nyaki, hátgerinc szakaszánál. Melyek dermedtséget, feszültséget és izom összehúzódást hoznak létre. A gerinc egyes részeinek funkciózavarai az egész gerincünkre hatással vannak. Ezen a kurzuson a gyakorlás alatt a mozgás irányított és tudatos. Korrekciósan hatunk az izomrendszerre meghúzzuk és megnyújtjuk a lerövidült izmokat, megerősítjük az elernyedt izomcsoportokat, javítjuk az izületek és a hátgerinc rugalmasságát és mozgékonyságát.

Gerincbántalmak lelki okai:

Ha alul van probléma: Pénzféltés, anyagi támasz hiánya.

Felül: Érzelmi támasz hiánya. Nem érzed, hogy szeretnek.

Középen: Bűntudat. Elakadsz az összevisszaságban, ami a hátad mögött van.

 

Milyen gyakorlatokra számíthatsz?:
1. Mélyhátizom erősítése
2.Mélyhátizom további erősítése
3. Előre és hátrahajló ászanák
4. Gerinc felső részének erősítése gumi kötéllel
5.Csavaró ászanák

  1. Relaxáció, jóganidra (az ellazulást tanulása fontos, mivel a városi ember túl van pörögve, nem tud lazítani)

A minket körülvevő modern környezet, az iparosodás következtében kialakult magas légszennyezettség, valamint az általunk folytatott rohanó életmód együttes következményei a kimerültség és lehangoltság, szélsőséges esetekben pedig az allergiás tünetek és a légzőszervi megbetegedések. Ezekre a problémákra valóban működőképes megoldást kínál a sóterápia.

Melyek a sószoba pozitív hatásai?

 A sószobák tiszta, elektromos töltések szempontjából kiegyensúlyozott levegője számos kedvező hatással van a szervezetre. Először is tisztítja a légutakat, ezáltal csökkenti az olyan légzőszervi betegségek tüneteit, mint például az asztma, szénanátha, allergia, de hatásos a krupp, a hörghurut, az arcüreggyulladás, a nátha vagy a COPD kezelésében is. Ráadásul mindezt úgy, hogy az alkalmazása semmiféle káros mellékhatással nem jár.

 A sókristályok által közvetített bioenergia emellett csökkenti a stresszt, javítja a koncentrációt, megszüntetheti az alvászavarokat, enyhítheti az ízületi gyulladást, a reumás tüneteket is. Ezenfelül a sós levegő jótékony hatással van az idegrendszerre, a hormonháztartásra, és elősegíti a méregtelenítést is. 

Ezeket a pozitívumokat persze ne egy-egy alkalom után várd, a kulcs ugyanis a rendszerességben rejlik.

 

Mit ad neked ez a jóga:

  • A mélyhátizmok erősítését
  • Letapad, lefagyott izmok lazítását
  • Stresszoldás, vállakban, nyakizmokban, teljes testben
  • Gerinc lelki blokkjainak oldását
  • Rugalmasságot
  • Jó közérzetet
  • Megnyílást az élet felé
  • Tartásjavítást

Kinek ajánlott ez a kurzus: Azok számára, akik főleg ülőmunkát végeznek. Akiknek a vállak, lapockák, karok területén van izom lefagyás. Akinek kisebb meglévő gerinc, csípő problémájuk van. Akinek bokasüllyedése van. Akik stresszes, túlhajszolt az élete.

Amit hozz magaddal az kényelmes öltözék. Az óra megkezdése előtt már legalább másfél órával ne egyél.

Helyszín: Lightmotiv Stúdió Budapest, Páva utca 16..(A 4-6-os villamos Mester utcai megállónál leszállva 3-5 perc séta)

Bejelentkezés nálammailban: mudrazia@gmail.com, kérdés esetén az alábbi számon érsz el: 20/314-2954.

A 4 alkalmas bérlet díja: 12.400-ft, alkalmanként 3.200-ft. Mivel a terem csupán 5 férőhelyes ezért azok élveznek elsőbbséget a bejelntkezésnél, akiknek bérletük van.

 A foglalkozás kiscsoportos, 5 főnek van hely, ebből már csak 2 főt tudok fogadni. Ezért minél előbb jelezd a részvételi szándékod.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.